(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur ishda yorug‘likning qutblanish hodisasi va uning analizator orqali o‘tganidan keyingi intensivligi Malus qonuni asosida o‘rganildi. Qutblovchi va analizator yordamida turli burchaklarda yorug‘lik intensivligi eksperimental usulda o‘lchandi. Olingan natijalar ifodasi bilan yaxshi mos kelishi aniqlanib, Malus qonunining amalda to‘g‘riligini isbotlashga erishildi. Ish nazariy va amaliy bilimlarni uyg‘unlashtirib, optikada qutblanish hodisasini chuqurroq tushunishga xizmat qiladi.