(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola behi (Cydonia) turkumi vakillari, xususan Cydonia oblonga va unga yaqin turlarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada behi daraxtlarining morfologik va anatomik xususiyatlari, ekologik talablari, tarqalish geografiyasi, agronomik ahamiyati va inson salomatligi uchun foydalari batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada behi daraxtlarini yetishtirish va saqlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham berilgan.