(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada logistikaning mazmuni va uning iqtisodiyotdagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Logistika — bu tovarlar, xizmatlar, ma’lumotlar va boshqa resurslarning harakatini boshqarish orqali iqtisodiy jarayonlarni samarali tashkil etishga yordam beruvchi muhim tizimdir. Unda ayniqsa resurslarni to‘g‘ri taqsimlash, raqobatbardoshlikni kuchaytirish, narxlarni oqilona belgilash, xalqaro savdoni rivojlantirish va ta’minot zanjirini boshqarish kabi jihatlar alohida ahamiyat kasb etadi. Bundan tashqari, logistika tizimining samarali ishlashi korxonalar faoliyatini yengillashtirib, mijozlar ehtiyojlarini to‘liq qondirish imkonini yaratadi.