(untitled) (Modern education and development, 2025)
Nanotexnologiya sohasida nanozarrachalar, ularning o’lchamlari va haroratga bo’lgan ta’siri materiallarning fizik va kimyoviy xossalarini boshqarishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada nanozarrachalar o’lchamlarining harorat bilan qanday bog’liqligi, sintez jarayonining haroratga ta’siri va nanozarrachalar hosil bo’lishidagi termodinamik, kinetik jarayonlar tahlil qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko’rsatdiki, haroratning oshishi nanozarrachalar o’lchamlarini va sifatini boshqarishda muhim o’rin tutadi. Tadqiqotlar natijalari nanozarrachalar ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirish va yangi materiallar yaratishda qo’llanilishi mumkin.