(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi (7–10 yosh) o‘quvchilarning psixologik rivojlanish xususiyatlari, ularning bilim olishga tayyorgarligi, emotsional muvozanati, muloqotga ehtiyoji, hamda bu bosqichda yuzaga keladigan muammolar yoritilgan. Ayniqsa, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining maktabga moslashish jarayonidagi psixologik bosqichlari, maktab psixologining roli, amalga oshiriladigan psixodiagnostika, psixoprofilaktika va psixokorreksiya ishlari tahlil etilgan. Amaliy tavsiyalar va ilg‘or tajribalar bilan boyitilgan.