(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada matematika fanini o‘qitishda to‘plamlar nazariyasiga asoslangan yondashuvlarning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Xususan, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida son tushunchasini shakllantirish, arifmetik amallarni o‘rgatish, tenglik va tengsizlikni tushuntirishda to‘plamlar nazariyasidan foydalanish usullari tahlil qilingan. Amaliy misollar orqali bu yondashuvning o‘quvchilar tafakkurini rivojlantirishdagi samarasi ko‘rsatib berilgan. Maqolada metodologik asoslar, adabiyotlar tahlili va didaktik yondashuvlar keng qamrab olingan.