(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ekologik ong va mas’uliyatni shakllantirishning dolzarbligi, xalqaro tajribalarning asosiy yo‘nalishlari hamda O‘zbekistonda olib borilayotgan amaliy ishlar tahlil qilinadi. Ekologik tarbiyaning metodik asoslari, ilg‘or yondashuvlar, barqaror rivojlanish maqsadlariga muvofiqlik darajasi o‘rganiladi. Xalqaro tajriba sifatida Skandinaviya, Yaponiya, Germaniya va AQShdagi ekologik maktabgacha ta’lim tizimlari, O‘zbekiston misolida esa “Yashil maktab”, “Ekologik kun” loyihalari, davlat dasturlarining ijrosi ko‘rib chiqiladi. Ekopedagogik yondashuvlarning afzalliklari, ularni O‘zbekiston sharoitida qo‘llash istiqbollari ilmiy asosda tahlil etiladi.