(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada milliy libos va uning dizayni san’ati Yevropa, Sharq va O‘zbekiston kontekstida tarixiy bosqichma-bosqich rivojlanish asosida ko‘rib chiqiladi. Har bir mintaqaning madaniy, ijtimoiy va estetik qadriyatlari milliy liboslar orqali ifodalangan, hamda milliy kostyumning dizayndagi shakllanishi, zamonaviy ifodalanish uslublari va mentalitet bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi.