(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada mutafakkirlarning ilmiy-ijodiy merosining xalq tarbiyasi va avlodlar vorisligini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Mutafakkirlarning asarlari va g‘oyalari yosh avlodni tarbiyalashda, milliy qadriyatlar va axloqiy me’yorlarni o‘rgatishda katta o‘rin tutadi. Alisher Navoiy, Zahiriddin Muhammad Bobur, Mirzo Ulug‘bek, Mahmud Kashg‘ariy kabi buyuk mutafakkirlarning asarlari o‘quvchilarga ijtimoiy mas’uliyat, vatanparvarlik va ilmiy tafakkur kabi qadriyatlarni singdirishda samarali vosita hisoblanadi. Maqola shuningdek, mutafakkirlarning ilmiy merosini o‘rganish va uni yoshlar tarbiyasiga tatbiq etish orqali milliy madaniyat va an’analarni saqlash, ijtimoiy barqarorlikni ta’minlash va avlodlar o‘rtasida uzviy bog‘liqlikni mustahkamlash mumkinligini ko‘rsatadi.