(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maktab, oila va mahalla o’rtasidagi o’zaro integratsiya jamiyatning barkamol avlodni tarbiyalash va o’quvchilarning ijtimoiy, axloqiy va intellektual rivojlanishini ta’minlashda muhim rol o’ynaydi. Har bir institutning o’ziga xos vazifalari va maqsadlari bo’lsa-da, ularning birgalikdagi ishlashi ta’lim va tarbiya tizimini samarali qiladi. Maktab ta’lim olishning asosiy muassasasi bo’lib, oila bolaning axloqiy qadriyatlar va shaxsiy rivojlanishida asosiy rolni bajaradi, mahalla esa jamiyatda ijtimoiy yordam va madaniy muhitni yaratadi. Ushbu integratsiya, maktabning ta’lim jarayoniga ijtimoiy, madaniy va tarbiyaviy qo’shimchalar kiritib, o’quvchilarni faqat bilim bilan emas, balki jamiyatga mos, mas’uliyatli fuqarolar sifatida tarbiyalaydi.