(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maktab, oila va mahallaning o’zaro integratsiyasi jamiyatning sog’lom va barkamol rivojlanishini ta’minlash uchun muhim bir jarayon hisoblanadi. Ushbu integratsiya o’quvchilarning akademik va ijtimoiy salohiyatini oshirishda, shuningdek, ma’naviy-axloqiy qadriyatlarni shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maktab ta’limining samarali bo’lishi uchun ota-onalar, pedagoglar va mahalla vakillari o’rtasidagi yaqin hamkorlik zarur. Ushbu o’zaro aloqalar orqali o’quvchilarga faqat bilim berish emas, balki ularni jamiyatga mos ravishda tarbiyalash, ma’naviy dunyoqarashlarini shakllantirish va ijtimoiy ko’nikmalarni rivojlantirish imkoniyati ham yaratiladi. Maktab, oila va mahallaning o’zaro integratsiyasi ijtimoiy barqarorlikni, xavfsizlikni va o’quvchilarning sog’lom rivojlanishini ta’minlashda muhim rol o’ynaydi.