(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada temir-beton oval bo‘shliqli orayopma plitalarning konstruktiv xususiyatlari, ularning qurilishdagi afzalliklari, ishlab chiqarish texnologiyasi va istiqbollari tahlil qilingan. Plitalarning yengil og‘irligi, issiqlik va tovush izolyatsiyasi, hamda mustahkamligi ularni zamonaviy qurilishda keng qo‘llash imkonini beradi. Mahalliy xomashyodan foydalanish va ishlab chiqarish texnologiyasini takomillashtirish orqali iqtisodiy samaradorlikka erishish mumkinligi asoslab berilgan. Maqolada, shuningdek, ushbu turdagi plitalarning qurilish sanoatidagi o‘rni va kelajakdagi rivojlanish yo‘nalishlari yoritilgan.