(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada klassik mexanikaga o‘tish jarayoni va uning tarixiy rivojlanishi ko‘rib chiqiladi. Aristotel mexanikasidan boshlab, Galiley tajribalari va Nyutonning klassik mexanikani matematik asosda shakllantirishi tahlil qilinadi. Shuningdek, XIX-XX asrlarga kelib klassik mexanikaning cheklovlari aniqlanib, kvant mexanikasi va nisbiylik nazariyasi uning ba’zi asosiy tamoyillarini qayta ko‘rib chiqishga olib kelgani muhokama qilinadi. Klassik va kvant mexanikasi o‘rtasidagi farqlar ham taqqoslanadi. Ushbu ish, fizikaning rivojlanish jarayonini tushunish va zamonaviy fan asoslarini anglash uchun muhim ilmiy manba bo‘lib xizmat qiladi.