(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Zardushtiylik dini tarixiy va diniy nuqtayi nazardan yoritilgan. Unda dinning asoschisi Zardusht, asosiy aqidaviy tamoyillari, diniy marosimlari va muqaddas kitobi — “Avesto” haqida ma’lumotlar berilgan. Avestoning tuzilishi, undagi asosiy bo‘limlar va ular orqali ifodalangan diniy-falsafiy g‘oyalar tahlil qilingan. Maqola Zardushtiylikning qadimiy diniy tizim sifatida bugungi dinshunoslik fanida tutgan o‘rnini yoritishga qaratilgan.