(untitled) (Modern education and development, 2025)
Har bir jamiyatning taraqqiyoti, avvalo, uning aʼzolarining bilim darajasi va maʼnaviy-axloqiy kamolotiga bogʻliqdir. Shu boisdan ham taʼlim-tarbiya tizimi har qanday davlatning asosiy ustunlaridan biri sanaladi. Oʻzbekistonda ham bu soha ustuvor yoʻnalishlardan biri sifatida rivojlantirilib kelinmoqda. Ayniqsa, maʼnaviy hayotni boyitishda taʼlim va tarbiyaning oʻrni beqiyosdir.