(untitled) (Modern education and development, 2025)
mazkur maqolada jamiyat tushunchasi, uning falsafiy mohiyati va asosiy hayotiy sohalari chuqur tahlil qilinadi. Jamiyatning shakllanishi, rivojlanishi va tuzilmasi tarixiy-falsafiy nuqtayi nazardan yoritilgan. Maqolada ijtimoiy, iqtisodiy, siyosiy va ma’naviy sohalar alohida tahlil qilinib, ularning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni va ahamiyati falsafiy mulohazalar asosida bayon etilgan. Har bir sohaning jamiyatdagi o‘ziga xos roli, inson hayoti bilan uzviy bog‘liqligi ko‘rsatib berilgan. Xulosa qismida esa jamiyat taraqqiyotining poydevori insonning ma’naviy yuksalishiga bog‘liq ekani ta’kidlanadi. Maqola o‘quvchiga jamiyatni chuqurroq anglash, uning ichki mexanizmlarini tushunishda yordam beradi.