(untitled) (Modern education and development, 2025)
Insoniyat tarixining barcha bosqichlarida jamiyat har doim ilmiy va falsafiy tafakkurning asosiy tadqiqot obyekti bo‘lib kelgan. Falsafa nuqtai nazaridan jamiyat – bu insonlarning birgalikda yashashi va o‘zaro ta’sirini ta’minlovchi murakkab ijtimoiy tizimdir. U muayyan tarixiy, madaniy, iqtisodiy va siyosiy sharoitda shakllanadi va rivojlanadi. Ushbu maqolada jamiyatning mohiyati va unga xos asosiy falsafiy xususiyatlar yoritiladi.