(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada integratsiyalashgan ta’limning nazariy asoslari, uning ta’lim jarayonida tutgan o‘rni hamda o‘quvchilarni mustaqil fikrlashga yo‘naltirishdagi imkoniyatlari yoritilgan. Fanlararo bog‘liqliklar asosida tashkil etilgan darslar o‘quvchilarda fikrlash madaniyati, muammoli vaziyatlarga yondashuv va analitik qaror qabul qilish ko‘nikmalarining shakllanishiga xizmat qilishi ta’kidlangan. Shuningdek, maqolada integratsiyalashgan ta’limni joriy etishdagi metodik yondashuvlar, samarali strategiyalar va o‘qituvchining tutgan o‘rni tahlil etilgan.