(untitled) (Modern education and development, 2025)
Bulutli hisoblash (Cloud computing) – bu maʼlumotlarni saqlash, dasturiy taʼminot va hisoblash resurslarini Internet orqali taqdim etish texnologiyasi. Ushbu maqola bulutli hisoblashning asosiy turlari (IaaS, PaaS, SaaS), afzalliklari (arzonlik, masshtablanuvchanlik, ishonchlilik) va qoʻllanilishi (biznes, taʼlim, sogʻliqni saqlash) haqida batafsil maʼlumot beradi. Shuningdek, bulut texnologiyalarining xavfsizlik muammolari, yangi trendlari (koʻp bulutli strategiyalar, sunʼiy intellekt bilan integratsiya) va kelajakdagi rivojlanish yoʻnalishlari tahlil qilinadi.