(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada Arab musulmon madaniyatining keng yoyilishi “islom renessansi” vujudga kelishi va IX-XI asrlar musulmon fani va madaniyati tarixida katta yutuqlar va muhim ilmiy kashfiyotlari haqida ma’lumot berib o’tgan. IX-XI asrlar musulmon fani va madaniyati tarixida katta yutuqlar va muhim ilmiy kashfiyotlar haqida ma’lumot berib o’tilgan. “Bayt al-hikma”ga asos solinib yirik ilmiy markazga aylangan haqida atroflicha ma’lumot berilgan.