(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada ipotekani kreditlash tizimini takomillashtirish yo‘llari yoritilgan. Unda ipoteka kreditlari orqali aholini uy-joy bilan ta’minlashdagi muammolar, amaldagi moliyaviy mexanizmlar, tijorat banklarining roli va davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan qo‘llab-quvvatlov choralariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, xorijiy tajribalar tahlil qilinib, O‘zbekistonda ipoteka kreditlash tizimini yanada samarali qilish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Takomillashgan ipoteka tizimi aholining uy-joy sharoitini yaxshilash, iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash va qurilish sohasini rivojlantirishda muhim o‘rin egallashi mumkinligi asoslab berilgan.