(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy musiqashunoslik va etnomusiqashunoslik sohalaridagi dolzarb muammolar tahlil qilinadi. Xususan, an’anaviy musiqa merosining saqlanishi, raqamlashtirish jarayonidagi qiyinchiliklar, yosh avlodning milliy musiqaga qiziqishini oshirish yo’llari, hamda ilmiy tadqiqotlar va ta’lim jarayonidagi muammolar muhokama etiladi. Muallif mavjud muammolarga ilmiy yondashuv asosida yechimlar taklif qiladi va sohaga oid innovatsion yondashuvlarning ahamiyatini ta’kidlaydi. Maqola musiqiy madaniyatni chuqur o‘rganish, uni targ‘ib qilish hamda saqlab qolish yo‘lidagi dolzarb masalalarni yoritishga qaratilgan.