(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola bolalarda sezgi va idrok kabi psixik jarayonlarning rivojlanish xususiyatlarini psixodiagnostika qilishga bagʻishlangan. Unda sezgi va idrok tushunchalari, ularning bolaning aqliy, nutqiy va ijtimoiy-emotsional rivojlanishidagi fundamental ahamiyati koʻrib chiqiladi. Shuningdek, ushbu bilish jarayonlarining yosh davrlariga mos ravishda kechishi, diagnostika qilishning asosiy metodlari (kuzatish, eksperimental-oʻyin metodikalari, standartlashtirilgan testlar) atroflicha yoritilgan. Maqolada diagnostika natijalarini sifatli va miqdoriy tahlil qilish, aniqlangan kamchiliklarni bartaraf etishga qaratilgan korreksion-rivojlantiruvchi ishlar tizimi (sensor oʻyinlar, didaktik materiallar, ota-onalar va mutaxassislar bilan hamkorlik) batafsil bayon etilgan. Maqola psixologlar, pedagoglar, defektologlar hamda bolalarning rivojlanishiga qiziqadigan ota-onalar uchun foydali boʻlishi mumkin.