(untitled) (Modern education and development, 2025)
Lyuiss Keroll oʻz davrining adolatsizligini, jamiyatdagi zodagonlarini va oddiy qora xalqni oʻzining mantiqiy-badiiy, falsafiy usulda yozilgan bolalar uchun ertaklarida yoritib bergan. Kerollning asarlari bir qarashda bolalar uchun yozilgan oddiy bir toʻqima, uydirma ertakka oʻxshab koʻrinsa -da, aslida kattalarni oʼyga tolishga undovchi mantiqiy-falsafiy asar hisoblanadi.