(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada mashhur o‘zbek yozuvchisi Abdulla Qahhorning “Adabiyot muallimi” hikoyasi qoraqalpoqcha tarjima asosida tahlil qilinadi. Hikoya orqali o‘qituvchi Baqoyev obrazida davrning muayyan bir qatlam vakilining adabiyotga va hayotga munosabati ochib beriladi. Asar realizm uslubida yozilgan bo‘lib, unda obrazlar, voqealar va bahslar orqali ta‟limning sathiyligiga, muallimning tayyorgarlik darajasiga, yoshlar bilan ishlashdagi muammolarga chuqur e‟tibor qaratiladi. Maqolada hikoyaning zamonaviylik bilan bog„liq jihatlari, tanqidiy ruh va qahramonlararo dialoglar orqali ochiluvchi g„oyaviy mazmun yoritilgan.