(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqola Abdulla Avloniy qalamiga mansub “Turkiy guliston yoxud axloq” asarining tarbiyaviy ahamiyati, asarda ilgari surilgan axloqiy-etik g’oyalar, yosh avlodni komil inson sifatida tarbiyalashga qaratilgan pedagogik qarashlar bayon etilgan. Muallif tomonidan ilgari surilgan odob, halollik, mehnatsevarlik, ilmga intilish kabi tushunchalar bugungi kun tarbiyaviy jarayonlari uchun ham dolzarb ekanini asoslab berilgan.