(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada arab yozuvchisi Mahmud Taymur va uning „Bir piyola choy“ („ قصة فنجان الشاي“ ) nomli hikoyasi adabiy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda keltirilgan ijtimoiy hayot manzaralari, insoniy munosabatlar, yolg‘izlik, e’tiborga bo‘lgan ehtiyoj kabi mavzular yoritiladi. Shuningdek, Mahmud Taymurning arab hikoyachiligidagi o‘rni va uning ijodiga xos badiiy uslublar haqida ham fikr yuritiladi. Asarning hozirgi davr o‘quvchilari uchun qanday ahamiyatga ega ekani muhokama qilinadi.