(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada hadis ilmining yetuk allomasi Imom Muhammad ibn Ismoil Buxoriy va uning hadis to‘plashda qo‘llagan mezonlari tahlil qilinadi. Imom Buxoriy hadisni sahih deb qabul qilish uchun roviyning adolati va zabtini, sanad uzluksizligini, hadislarga amal qilinayotganligini va rivoyatning xatolardan xoli bo‘lishini qat’iy shart qilgan. Maqolada ushbu mezonlar asosida “Sahih al-Buxoriy” asarining yuksak ilmiy va axloqiy qadriyati yoritiladi. Shuningdek, Imom Buxoriyning hadis olishdagi ehtiyotkorligi, taqvosi va ilmiy halolligi bugungi musulmonlar uchun ibrat sifatida baholanadi.