(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada ta’lim muassasalarida psixologik xizmat faoliyatining zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati, uning o‘quvchi shaxsini har tomonlama rivojlantirishdagi roli, shuningdek, o‘quvchilar, o‘qituvchilar va ota-onalar bilan ishlashdagi afzalliklari yoritilgan. Psixologik xizmatning asosiy yo‘nalishlari, uning diagnostik, maslahat, tuzatish-tarbiya va profilaktik faoliyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga tayangan holda, psixologik xizmatning ta’limdagi barqarorlik va ijtimoiy-psixologik muhitni yaxshilashdagi o‘rni asoslanadi.