(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada dutor cholg’usining akustik xususiyatlari o‘rganiladi. Dutorning ovoz hosil qilish mexanizmi, rezonator qutisining roli, torlarning materiali va tarangligi kabi omillar akustik sifatga qanday ta’sir qilishi tahlil qilinadi.