(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ottirilgan immun tanqisligi sindromi (OITS) retrovirus guruhiga mansub virus qo’zg’atadigan kasallik ikki davrda bo’linadi. OITV infeksiyasi va bevosita OITS (SPID) davri. OITV infeksiyasi davri odam organizmida virus bor, lekin kasallik alomatlari hali namoyon bo’lmagan davr. Virus deyarli bir vaqtda Parijda professor Lyuk Montanye hamda AQSHda professor Gollo boshchiligidagi olimlar tomonidan kashf etilgan.