(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola elementlarning kimyoviy xossalarini har tomonlama tahlil qiladi. U davriy jadvaldagi joylashuvi, elektron konfiguratsiyasi va atom tuzilishining elementlarning reaktivligi, valentligi va hosil qilishi mumkin boʻlgan birikmalar turiga qanday taʼsir qilishini oʻrganadi. Maqolada metallar, metallmaslar va yarimmetallar kabi asosiy element guruhlari koʻrib chiqiladi, ularning oʻziga xos xususiyatlari va amaliy qoʻllanilishi yoritiladi. Shuningdek, kimyoviy bogʻlanish turlari, jumladan, ion va kovalent bogʻlanishlar element xossalarini tushunishdagi ahamiyati jihatidan muhokama qilinadi.