(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola logistika tizimlarining iqtisodiyotdagi roli, ularning samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi asosiy tamoyillar, shuningdek, IoT (Internet of Things), sun’iy intellekt va blokcheyn texnologiyalarining logistika jarayonlarida qanday qo‘llanilishini tahlil qiladi. O‘zbekistonda logistika infratuzilmasining rivojlanishi va xalqaro yuk aylanmasining o‘sishiga e’tibor qaratilmoqda. Maqolada yangi transport loyihalari, multimodal tizimlar va ekologik transport vositalarining joriy qilinishi orqali mamlakat logistika salohiyatini kuchaytirish imkoniyatlari ko‘rsatilgan. Tahlillar logistika tizimlarining iqtisodiy barqarorlik va raqobatbardoshlik uchun katta ahamiyatga egaligini ko‘rsatmoqda.