(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola ona tili darslarida so‘z turkumlari o‘qitishning nazariy asoslari, amaliy qo‘llanilishi va ta’limdagi ahamiyatiga bag‘ishlangan. O‘zbek tilidagi so‘z turkumlari tasnifi, ularning morfologik-sintaktik xususiyatlari va o‘quv jarayonidagi roli keng ko‘lamda tahlil qilinadi. Maqolada so‘z turkumlari o‘rgatishda qo‘llaniladigan an’anaviy, interaktiv, raqamli va o‘yinli metodlarning samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Turli yosh guruhlariga mos misollar, inklyuziv ta’limdagi imkoniyatlar va zamonaviy texnologiyalarning ta’siri alohida yoritiladi. Maqola ona tili o‘qituvchilari, metodistlar, tilshunoslar va ta’lim sohasidagi tadqiqotchilar uchun mo‘ljallangan.