(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu ilmiy maqola zamonaviy axborot texnologiyalari davrida kompyuter tarmoqlarini administratorlashning nazariy asoslari va amaliy jihatlarini atroflicha tahlil qiladi. Maqolada tarmoq administratorining vazifalari, tarmoq infratuzilmasini loyihalash, o’rnatish, sozlash, monitoring qilish va xavfsizligini ta’minlash bo’yicha asosiy tamoyillar yoritilgan. Shuningdek, tarmoqni boshqarishda qo’llaniladigan zamonaviy texnologiyalar, dasturiy va apparat vositalari, nosozliklarni bartaraf etish usullari hamda kiberxavfsizlikning dolzarb masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Bulutli hisoblashlar, virtuallashtirish, dasturiy ta’minot bilan aniqlangan tarmoqlar (SDN) kabi yangi tendensiyalar va ularning tarmoq administratsiyasiga ta’siri ham ko’rib chiqilgan. Maqola axborot texnologiyalari sohasi mutaxassislari, talabalar, tadqiqotchilar va tarmoq administratsiyasi bilan qiziquvchi keng jamoatchilik uchun mo’ljallangan bo’lib, sohadagi bilim va ko’nikmalarni chuqurlashtirishga yordam beradi.