(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada oʻquvchilarning emotsional intellektini rivojlantirish jarayonida pedagogik psixologiyaning ahamiyati va roli tahlil qilinadi. Emotsional intellektning nazariy asoslari, uning taʼlim jarayonidagi oʻrni, pedagogik psixologiyaning vazifalari va samarali usullari haqida soʻz yuritiladi. Shuningdek, emotsional intellektni shakllantirishning pedagogik psixologik strategiyalari, metodlari va ularning maktab muhitida qoʻllanilishi misollar orqali koʻrsatib oʻtiladi. Maqola taʼlim sifatini oshirish, shaxsning ijtimoiy-psixologik holatini yaxshilashda emotsional intellektning ahamiyatini ochib beradi.