(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola Bucket Sort (chelakli saralash) algoritmi haqida batafsil ma’lumot berishga qaratilgan. Bucket Sort - bu massiv elementlarini bir nechta bucket (chelak) yoki guruhlarga taqsimlash orqali ishlaydigan saralash algoritmidir. Har bir chelak alohida saralanadi, so’ngra chelaklardagi saralangan elementlar birlashtirilib, yakuniy tartiblangan massiv hosil qilinadi. Maqolada algoritmning asosiy tamoyillari, ishlash prinsipi, murakkablik tahlili, afzalliklari, kamchiliklari va amaliy qo’llanilish sohalari ko’rib chiqiladi. Shuningdek, algoritmning C# dasturlash tilidagi amaliy namunasi keltiriladi.