(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada Islom dinining paydo bo‘lishi, uning ta’limoti, Muhammad (s.a.v.) payg‘ambarning hayoti, va Islomning ijtimoiy-iqtisodiy, madaniy va axloqiy jihatlari yoritilgan. Maqolada Islomning tarixiy davrlari, ya’ni Makka davri, Madina davri, va payg‘ambarning vahiy olishi jarayonlari haqida batafsil so‘z yuritiladi. Shuningdek, Islom dinining o‘ziga xos diniy yo‘nalishlari, masalan, sunniylik va shi’alik, hamda ularning jamiyatdagi o‘rni va ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada Islomning har bir jihati, uning o‘ziga xos madaniy va diniy ta’siri ko‘rsatilib, ma’naviyat va axloqiy qadriyatlar hamda jamiyat munosabatlariga bo‘lgan ta’siri haqida so‘z boradi.