(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada tarmoqli tizimlarda, ayniqsa kompyuter tarmoqlarida yuzaga keladigan tugun (node) vaziyatlarini aniqlash va ularni samarali hal etish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tugunlar orasidagi aloqalarning uzilishi, ortiqcha yuklama, nosozlik yoki noto‘g‘ri konfiguratsiyalar tufayli yuzaga keladigan muammolar tarmoq ishonchliligi va barqarorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Shu sababli, maqolada tugun vaziyatlarini real vaqt rejimida aniqlash usullari, monitoring vositalari, avtomatlashtirilgan tahlil algoritmlari va ularga asoslangan yechimlar haqida tahliliy yondashuv asosida ma’lumotlar berilgan.