(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada XX asr o‘zbek she’riyatida so‘zning g‘oyaviy, estetik va badiiy funksiyalari Asqar Qosimov, Hayriddin Saloh va Xurshid Davron ijodi misolida tahlil etiladi. Tadqiqotda ushbu shoirlarning poetik uslubi, so‘z tanlovi va badiiy ifoda imkoniyatlari orqali g‘oya va estetik kontsepsiyalar qanday shakllangani o‘rganiladi. So‘zning portret, peyzaj va badiiy detal vositasida obraz yaratishdagi roli, shuningdek, poetik kontekstda tovush va ohang uyg‘unligi orqali estetik ta’sir kuchi yoritiladi. Maqola so‘zning she’riyatdagi g‘oyaviy yukini, uning jamiyat, shaxsiyat va tarix bilan aloqadorlikdagi estetik ko‘lamini ochib berishga qaratilgan bo‘lib, XX asr o‘zbek adabiyotida so‘z tushunchasining poetik darajadagi transformatsiyasini tahlil qiladi.