(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada xalqaro logistika sohasida shartnomalarning elektron shaklidan foydalanish va qo‘llaniladigan huquqni tanlash bilan bog‘liq kollizion masalalar tahlil qilinadi. Tadqiqotda eCMR elektron yuk hujjatlari, smart-kontraktlar va transchegaraviy raqamlashtirishning huquqiy jihatlari o‘rganiladi. Unifikatsiyalangan huquqiy mexanizmlarning yetishmasligi shartnoma xavflarining ortishiga olib kelayotgani ta’kidlanadi. Muallif raqamli logistika sharoitida kollizion me’yorlarni uyg‘unlashtirish bo‘yicha takliflar ilgari suradi.