(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada XI asr turkiy dunyo ilm-fanining yirik namoyandasi Mahmud Koshg‘ariy va uning “Devonu Lug‘otit-turk” asari keng yoritiladi. Asarning yaratilish maqsadi, tilshunoslikdagi ahamiyati, tuzilishi, til va madaniyat uchun tutgan o‘rni ilmiy asosda tahlil qilinadi.