(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada XVII asrda Boburiylar va Usmoniylar o‘rtasida shakllangan diplomatik aloqalar tarixiy manbalar asosida, xususan Sarı Abdullohning “Düsturu’l-İnşâ” ( “Munshaot”) nomli asari doirasida tahlil etiladi. Maqolada Shoh Jahon davrida yuzaga kelgan tashqi siyosiy muhit, ayniqsa Safaviylar tahdidiga qarshi tuzilgan sunniy ittifoq g‘oyasi va bu yo‘ldagi diplomatik muloqotlar o‘rganiladi. Boburiy hukmdorlarining Usmoniy sultonlariga yuborgan maktublari, ularning mazmuni, uslubi va siyosiy maqsadlari asosida ikki imperiya o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarning murakkab, ammo strategik xarakteri yoritib beriladi.