(untitled) (Modern education and development, 2025)
Bu makalede, tanınmış edebiyat araştırmacısı ve metin bilimci Suyima Gʻaniyeva’nın Ali Şîr Nevâî’nin edebî mirasını incelemesi, özellikle “Mecālisü’n-Nefāis” adlı eserinin tenkitli metnini hazırlamadaki ilmî çalışmaları analiz edilmiştir. Eserin yazma nüshaları üzerinde yürütülen kapsamlı araştırmalar, nüshalar arasındaki farklılıkların tespiti ve metne en yakın şeklin oluşturulması süreci incelenmiştir. Gʻaniyeva’nın eleştirel yaklaşımı ve karşılaştırmalı-analitik yöntemi, sonraki araştırmacılar için önemli bir temel oluşturmuştur.