(untitled) (Modern education and development, 2025)
Yashil iqtisodiyot bugungi kunda global muammolarning echimi sifatida keng e’tiborga olinmoqda. Ushbu maqolada zamonaviy elektr mashinalari va yuritmalarining rivoji, ularning ekologik ustunliklari hamda energiya samaradorligi masalalari yoritiladi. Shuningdek, elektr transport vositalarining keng joriy etilishi orqali uglerod chiqindilarini kamaytirish, yoqilg‘i sarfini optimallashtirish va atrof-muhitni asrash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda zamonaviy texnologiyalar asosida ishlab chiqilayotgan elektr yuritmalarining afzalliklari, ularning yashil iqtisodiyotdagi o‘rni va istiqbollari haqida fikr yuritiladi.