(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada O’rta Osiyo adabiyotining ikki buyuk namoyandasi, ya’ni Abu Abdullah Rudakiy va Abu al-Qosim Firdavsiyning adabiy merosi va ularning O’rta Osiyo adabiy muhitiga qo’shgan hissasi tahlil qilinadi. Maqola, shuningdek, bu shoirlarning ijodlari orqali o’zbek va fors adabiyoti rivojiga ta’siri, ular yaratgan asarlarning o’ziga xos xususiyatlari hamda badiiy an’analar haqida batafsil ma’lumot beradi. Rudakiy va Firdavsiyning asarlari nafaqat o’z vaqtida, balki keyingi avlodlar uchun ham muhim adabiy manba sifatida xizmat qilgan.