(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada, hozirgi o’zbek adabiy tilida tovush va harf tushunchalari o’rganiladi. Tovush va harf o’rtasidagi farq, ularning o’zaro bog’lanishi va o’zbek tili yozuvida qanday aks etishi tahlil qilinadi. Tovushlarning talaffuzi, harflar yordamida yozilishi, shuningdek, o’zbek alifbosining o’ziga xos jihatlari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Maqola tovush va harf tushunchalari orasidagi aloqani chuqurroq tushunishga yordam beradi va o’zbek tilining yozuv tizimini o’rganishga katta hissa qo’shadi.