(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada O‘rxun-Enasoy yodgorliklarining sirlari va ularning tarixiy va madaniy ahamiyati tahlil qilinadi. Maqola, O‘rxun va Enasoy vodiysida joylashgan arxeologik yodgorliklarning madaniyat va tarixiy tadqiqotlar uchun qanday ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi. Ushbu yodgorliklar orqali qadimiy turk xalqlari va madaniyatlari haqidagi ma’lumotlar va ularning ilmiy tadqiqotlarda qanday qo’llanilishi haqida so‘z boradi.