(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ichki yonuv dvigatellarini sinashda qo‘llaniladigan stend uskunalari va ularning texnik-mexanik xususiyatlari tahlil qilinadi. Asosan dvigatel sinash stendi tarkibi, tormozlash uskunalari, elektr va gidravlik tormoz stendlari, shuningdek, dvigatelning asosiy ish ko‘rsatkichlarini aniqlashda qo‘llaniladigan o‘lchov qurilmalari keng yoritilgan. Ishda elektr tormoz va gidravlik tormozlarning xarakteristikalari graflar orqali ko‘rib chiqiladi, dvigatelning quvvat, burovchi moment va yoqilg‘i sarfini aniqlash formulalari keltiriladi. Shuningdek, sinov natijalarini tahlil qilish va ularni standart atmosfera sharoitlariga keltirish metodlari bayon etilgan. Mazkur ish zamonaviy dvigatellarni samarali va aniq baholashda sinov stendlarining ahamiyatini ochib beradi.