(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Mahmud Koshg‘ariyning “Devonu lug‘otit-turk” asarining tarixiy-lingvistik ahamiyati, ayniqsa kasb-hunar leksikasining semantik, morfologik va fonetik xususiyatlari tahlil etiladi. Asar XI asr turkiy xalqlari ijtimoiy-iqtisodiy hayotining til orqali ifodasini beradi. Unda turkiy qabilalar hayoti, ularning urf-odatlari, kasblari va tili haqida boy materiallar jamlangan bo‘lib, tilshunoslik bilan bir qatorda etnografiya, tarix, sotsiologiya uchun ham muhim manba hisoblanadi.